Samarbeid er grunnlaget for utvikling – for deg, meg og for bedriftene våre. Fysisk avstand er en del av vår nye hverdag, men hvordan kan vi kombinere nødvendig avstand og lønnsomt samarbeid på arbeidsplassen vår i fremtiden?
Økt fokus på hygiene og egne kontorer
Siden utbruddet av koronaviruset i mars har fokus på hygienetiltak blitt stadig viktigere for å ivareta den ansattes helse. Hyppig desinfisering av fellesområder og tilgang til hånddesinfeksjon er nå stort sett standard i alle kontorlokaler. Mange virksomheter prioriterer nå også egne kontorer for ansatte, samtidig som man har tilgang til trygge fellesområder hvor man har mulighet for samarbeid.
For å sikre både helse og samarbeid er det essensielt at lokalene er tilpasset den nye arbeidshverdagen. Så hva velger man?
Ulike typer kontorlokaler
Det finnes ulike typer av kontorlokaler å velge mellom, og dersom du ikke er lommekjent med eiendomsbransjen er det flere begreper ute og går. Et av disse er "coworking". Selskaper som tilbyr dette lar deg signere et medlemskap hos dem og gir deg tilgang til et sted å jobbe. Litt på samme måte som et Netflix-abonnement gir deg tilgang til filmer og serier, gir disse medlemskapene tilgang til kvadratmeter.
Denne modellen tilbyr hovedsakelig åpne rom med pulter og møterom. Medlemskap tilbys ofte med spesifikk tilgang til de delte områdene.
Coworking kan gi leietakerne mange fordeler, som: nettverksmuligheter og samarbeid, tilgang til felles fasiliteter som er kostnadseffektivt for bedriften, fleksibel leiekontrakt, høy trivsel og produktivitet. Samtidig er det utfordrende for bedrifter i et coworking fellesskap å tilpasse seg korona situasjonen og leve opp til krav og forventninger om strenge hygienetiltak og avstand mellom arbeidsstasjoner.
Kontorfellesskap
Selskaper som har strenge økonomiske eller juridiske regler kan vanligvis ikke bruke den åpne coworking-modellen. Heller ikke bedrifter som er avhengig av rolige omgivelser. Da kan et kontorfellesskap eller et kontorsamfunn være løsningen. Et kontorfellesskap består av egne låsbare kontorer i ulike størrelser, ofte med tilgang til felles toaletter og kantine. En slik løsning gir et rolig og skjermet arbeidsliv, men har ikke de samme mulighetene til nettverksbygging og synergier som coworking eller kontorsamfunn har.
Kontorsamfunn
Et kontorsamfunn er en slags hybridløsning av coworking og kontorfellesskap. I et kontorsamfunn har bedriften sine egne kontorer, samtidig som man kan nyte godt av felleskapet utenfor døra. I motsetning til den tradisjonelle coworkingmodellen med mye åpen plass, er mesteparten av plassen dedikert til låsbare kontorer, med ett eller få åpne fellesareal. Her kan man altså nyte godt av fordelene man har i coworking, samtidig som bedriften kan jobbe uforstyrret på trygg avstand i egne kontorer.
Så hva velger man?
I disse tider med fokus på smittevern, kan det være ekstra trygt å ha et eget kontor å gå til. Samtidig er vi avhengige av å samarbeide med andre, kanskje mer nå enn noen gang. Konseptet kontorsamfunn kan være ideelt i forhold til de nye utfordringene vi nå står ovenfor, med egne kontorer og fellesarealer uten altfor mange mennesker. Torp Panorama er et kontorsamfunn som har vært grobunn for business mellom bedrifter i mange år.
Her får du i pose og sekk: Your own office, the community feeling!
Vil du vite mer om Torp Panorama? Kontakt oss i dag!
Comments